Llegums de l’Horta La Fanecada
Aquest és en Quino, de l’Horta La Fanecada de Cardedeu. Ell és qui ens subministra les verdures, les fruites i els llegums, algunes de cultiu propi i d’altres provinents d’horts del Maresme, Lleida i Girona. El llegum, concretament, ve de la cooperativa de Gallecs, a Mollet del Vallès. Però a partir d’aquest mateix mes de gener, l’Horta La Fanecada ens servirà mongetes del carai i del ganxet de cultiu propi.
El llegum és un aliment ric en nutrients i amb una proteïna d’alta qualitat, comparable a la d’origen animal. També és un element indispensable de la dieta mediterrània, on es consumeix de forma habitual i amb més freqüència que la carn –el consum de proteïna animal només es recomana de forma ocasional-. Per això a Casolem ens agrada tant cuinar-lo, i per això als nostres petits comensals els agrada tant tenir-lo a taula.
Als nostres menús fem servir tres varietats de llegum: la llentia, el cigró i la mongeta, procurant sempre que s’ajustin a la nostra aposta pel producte de qualitat, de temporada, de proximitat i ecològic. En aquest sentit, el fet de comptar amb proveïdors com l’Horta La Fanecada ens ajuda a posar el nostre gra de sorra per a construir un món més sostenible, solidari i respectuós. I vosaltres, us animeu a posar-hi també el vostre?