Casolem
  • El nostre dia a dia
  • Nosaltres
  • Tràmits i Serveis
  • Menu
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Mail

Fem compostatge per
construir un món millor

A les cuines de les escoles s’hi generen a diari restes de matèria orgànica derivades dels menús (peles de patates i de les fruites, closques d’ous…). Restes que no solem utilitzar i que sovint acabem llençant al contenidor marró de l’orgànica. En canvi, a l’escola Dolors Granés les aprofiten per fer-ne compostatge per a l’hort del propi centre.

Cada dia, dos infants de 4t aprofiten l’estona de joc per oferir-se voluntaris i baixar a la cuina a buscar la galleda de les restes de matèria orgànica i els guants. Davant del compostador i amb la tapa oberta, van tallant aquells trossos més grans i els van dipositant al seu interior. Aquestes restes s’han de deixar al compostador com a mínim durant sis mesos.

El compostatge és una bona manera de reciclar, ja que l’adob obtingut permet reduir l’ús de fertilitzants químics que contaminen durant el seu procés de producció, embalatge i transport. Quan fem el compost, aconseguim autosuficiència en nutrients per a l’hort sense productes químics. Es pot compostar gairebé tot el que sigui orgànic, i a la cuina tenen cura de separar tot allò que es pugui aprofitar: restes de fruita i verdura, closques d’ous aixafades, oli, vinagre, marro de cafè, restes d’infusions, iogurt, cartró de les oueres, paper de cuina…

Com heu vist, la matèria ni es crea ni es destrueix, només es transforma. I nosaltres, amb aquest petit gest, contribuïm a que l’escola tingui un hort amb un sòl fèrtil i sense pesticides, així com a fer el planeta una mica més sostenible. I vosaltres, quin petit gest feu?

Casolem - Compostatge - Dolors Granés
Casolem - Compostatge - Dolors Granés
Casolem - Compostatge - Dolors Granés
Casolem - Compostatge - Dolors Granés
Casolem

Vols rebre notícies o estar
al dia de tot el que fem?

Subscriu-te
al nostre butlletí!

Segueix-nos!

© 2019 Casolem – Web Àlex Falcó Estudi

Donem la benvinguda a dos alumnes en pràctiques Casolem - Institut-Pla-Marcell - CardedeuCasolem Blanca Esteve, dietista, nutricionista i tecnòloga dels aliments Seguim fent camí amb Blanca Esteve
Scroll to top